Exxellence » Actueel » Nieuws
2 January 2018

“Als Development Manager Agile verder uitwerken en de organisatie hierin begeleiden”

Danijel Trifunović startte zijn loopbaan als (embedded) Software Engineer in de high-tech branche. In deze tijd begonnen steeds meer bedrijven met Agile denken en werken. Hij raakte geboeid door deze manier van werken en zocht verdieping door verschillende cursussen en trainingen te volgen. De afgelopen jaren heeft hij vanuit verschillende rollen (Scrum Master, Product Owner, Agile Coach) een aantal bedrijfsafdelingen geholpen in hun Agile transformatie. Deze praktijkervaring komt hem nu goed van pas bij zijn nieuwe functie als Development Manager bij Exxellence.

Hoe ben je bij Exxellence terechtgekomen?

"Na meer dan 7 jaar detachering was ik toe aan een nieuwe uitdaging dichter bij huis. Toevallig werd ik op dat moment via LinkedIn geattendeerd op een interessante Product Owner vacature. Hier heb ik op gesolliciteerd, maar werd tijdens het tweede gesprek gevraagd of ik interesse had in de openstaande vacature Development Manager. De kans om mij te ontwikkelen via een uitdagende functie bij een innoverende organisatie met leuke- en professionele mensen was doorslaggevend om de baan te accepteren."

Wat trok je aan in deze functie?

"De kans om de goed gelegde Agile basis verder uit te werken en de organisatie en mensen hierin te begeleiden en coachen. Met als doel het ontwikkelproces en alles eromheen naar een hoger plan te tillen."

Je komt uit de detachering. Is dat een voordeel?

"Dat denk ik wel. Doordat ik bij verschillende organisaties opdrachten heb gedaan, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een flexibel, pragmatisch en oplossingsgerichte persoon die snel materie eigen maakt en kan toepassen. De opgedane vaardigheden en mensenkennis kan ik nu goed gebruiken in mijn nieuwe functie."

Hoe heb je de eerste periode bij Exxellence ervaren?

"Erg goed. Het was een beetje hectisch, omdat er maar één maand was voor werkoverdrachten en dit in de drukke december maand. Gelukkig ben ik dit wel gewend en is de overdracht goed verlopen. Ik ervaar Exxellence als een informeel en open bedrijf dat ruimte biedt voor eigen initiatieven. De dynamische, uitdagende en interessante omgeving geeft ook veel mogelijkheden tot zelfontplooiing. Verder zijn de collega's erg behulpzaam en sociaal."

Wat zijn je uitdagingen de komende tijd?

"Op dit moment gaat mijn aandacht uit naar het leren kennen van de organisatie, de mensen, het overheidsdomein en de producten. Tegelijkertijd ben ik bezig met onderzoeken hoe wij organisatiebreed werken om zo product en project opleveringen beter te voorspellen."

Exxellence.nl maakt gebruik van cookies - Lees hier meer over in ons privacy statement - Verberg deze melding