Exxellence » Actueel » Nieuws
8 September 2017

Eigen regie door de inwoner

Wat zijn actuele ontwikkelingen op het gebied van zaakgericht werken? Hoe gaan andere gemeenten om met innovatie? Hoe betrek ik de inwoner meer bij de gemeente en geef ik deze eigen regie? Haalt de digitalisering van overheidsdiensten het zaakgericht werken niet in?
Enkele vragen die gemeenten die zaakgericht (willen) werken stellen. Rodney Frederiks van de Gemeente Amsterdam zal samen met John Siefkes (Exxellence) in de break out sessie ‘Ik ben mijn overheid’ tijdens het Congres Zaakgericht Werken voor de Overheid ingaan op deze vragen.

Zij zullen een blik op de toekomst werpen en de mogelijkheden verkennen om de inwoner meer regie te geven. De samenwerking en interactie tussen gemeenten en inwoners is immers de sleutel tot succes.

Rodney Frederiks zal toelichten hoe hij bij de gemeente Amsterdam de inwoner centraal stelt. Dat doet hij onder andere door de Inwoner App. Met deze app biedt de gemeente haar inwoners de mogelijkheid zelf veel zaken rechtstreeks te regelen. Deze app biedt korte communicatielijnen tussen gemeente en haar inwoners en is een bron van informatie en nieuws voor inwoners. Er wordt tevens ingegaan hoe de app koppelt met een zaaksysteem (Exxellence of een ander zaaksysteem).

Bent u eindgebruiker van een zaaksysteem? Dan is toegang tot het congres gratis. Meer informatie en aanmelden kan op de website Congres Zaakgericht Werken voor de Overheid.

Exxellence.nl maakt gebruik van cookies - Lees hier meer over in ons privacy statement - Verberg deze melding