Exxellence » Actueel » Nieuws
23 January 2018

“Het optimaliseren van processen door het gebruik van een zaaksysteem”

Rémi Meeringa is begin december begonnen aan haar nieuwe baan als functioneel consultant. We stellen haar graag aan u voor in dit interview.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Rémi Meeringa, 24 jaar en woon samen met mijn vriend Leon in Hengelo. Na het VWO heb ik de bachelor Communicatiewetenschap en de master Bedrijfskunde afgerond. Tijdens mijn bachelor werd mijn interesse voor processen tussen diensten, mensen en ICT gewekt. Ik vind het interessant om vanuit meerdere perspectieven naar een situatie te kijken.  In mijn bachelor- en masteropdracht heb ik me gefocust op user experience en de optimalisatie van producten en diensten. Deze kennis kan ik nu goed inzetten bij de optimalisatie van processen door een zaaksysteem.

Waarom heb je voor Exxellence gekozen?

Na een open sollicitatie bij zusterbedrijf VeloA had ik een gesprek met Daniel Prins. Het was niet alleen een open sollicitatie, maar ook een open gesprek: Waar pas jij het beste? Pas jij, met alles wat je leuk en minder leuk vindt, bij deze organisatie? Die benadering sprak me aan.

Uit het gesprek bleek dat ik, met mijn kennis en ambities, goed zou passen in de functie van functioneel consultant bij Exxellence. Dat is het voordeel van de Kune Group: je solliciteert voor een bepaalde functie en komt wellicht bij een ander label terecht.

Na een gesprek met Yuri de Lugt (operationeel directeur) en Walter Kleinsman (functioneel consultant) kwam ik weer enthousiast thuis, hier kreeg ik energie van. Ik zag een bedrijf met mensen die enorm veel kennis hebben en waar deze kennis met elkaar gedeeld wordt. Daar kan ik veel van kan leren. De wederzijdse klik zorgde dat ik vanaf eind november aan de slag ben gegaan als functioneel consultant.

Wat is jouw rol in het team?

Als functioneel consultant kijk ik samen met gemeenten naar de functionele inrichting van het zaaksysteem. We kijken naar de samenhang van processen en het zaaksysteem. Dit doe ik door verder te kijken dan het zaaksysteem.
Middels het focussen op de behoeften van de organisatie binnen huidige processen, maar door ook oog te hebben voor de wensen op lange termijn. Binnen mijn rol maak ik hierin de vertaalslag van ons zaaksysteem naar de organisatie.

Hoe heb je de eerste periode bij Exxellence ervaren?

De dagen vliegen voorbij, ik heb het enorm naar m’n zin. De open cultuur, met een mix van jonge en ervaren mensen, zorgt ervoor dat er een sterke focus is op verbetering en leren van elkaar. Dat is prettig als je aan een nieuwe uitdaging begint.
Vanuit de personeelsvereniging heb ik in december al meegedaan aan de Snertloop en met Sinterklaas vond ik een chocoladeletter op m’n bureau. Erg leuk dat daar naast het harde werken ook aandacht voor is!

Wat zijn je uitdagingen de komende tijd?

Met projectmanagers, ontwikkelaars en functioneel beheerders ga ik op bezoek bij onze klanten om het bedrijf, de klanten en het zaaksysteem goed te leren kennen. Daarnaast volg ik trainingen en sluit ik bij veel overleggen aan.

Exxellence.nl maakt gebruik van cookies - Lees hier meer over in ons privacy statement - Verberg deze melding