Exxellence » Waarom Exxellence? » Basisregistratie personen

Basisregistratie personen

Wet BRP: hier staan we

In 2007 startte Exxellence met de ontwikkeling van basisregistratie-gerelateerde software. Sinds 2014 is de Wet Basisregistratie Personen van kracht. Het landelijke systeem voor de uitwisseling van basisregistraties is in de maak. Ook Exxellence draagt bij aan het voorbereidende traject.

Exxellence ondersteunt bovendien (semi)overheden met de technische inrichting van diens backoffice, om klaar te zijn voor de koppeling met het landelijke BRP. Met onze open architectuur en benadering heeft u snelle en veilige aansluitingen op bestaande systemen binnen handbereik.

Basisregistraties bij (semi-)overheden

Een organisatie die is gekoppeld aan het (toekomstige) BRP-systeem, gaat volgens de afbeelding te werk. Een inwoner meldt zich, via welk kanaal dan ook, bij de organisatie. Daar wordt voor zijn verzoek een zaak aangemaakt. Het ZaakSysteem is gekoppeld aan de BRP, uw GegevensMagazijn en uw DataDistributieSysteem. DataDistributie is verbonden aan domeinen en systemen binnen uw organisatie. Optioneel bestaat er een koppeling met andere databases en reeds aanwezige systemen. Een medewerker wordt eigenaar van de zaak. Hij krijgt automatisch bijbehorende informatie en documenten aangeleverd, waarmee hij verzoeken keurt en zaken afhandelt. 80% van de verzoeken kan generiek worden afgehandeld, 20% blijft specifiek. De zaakgerichte benadering is ondersteunend aan de integrale aanpak van organisaties om als beste dienstverlener te kunnen optreden. Is de architectuur van Exxellence dan statisch? Natuurlijk niet. Bij Exxellence werken we in co-creatie en kunnen oplossingen naar wens worden aangepast, om de user experience te verbeteren. Samen Exxelleren, noemen wij dat.

Dit mag u van Exxellence verwachten

Duale aanpak:

Exxellence werkt modulair, duaal en met een open architectuur. Afnemers zien we als onze partners, omdat ze regisseur zijn in ons ontwikkelproces. Zij kiezen of ze gaan voor een totaaloplossing van front-, mid- én backofficeoplossingen in software of losse componenten en modules willen gebruiken. Bovendien kunnen onze partners kiezen voor een slimme aansluiting op bestaande oplossingen van andere partijen.

Selfservice:

Zo’n 80% van uw werkzaamheden zijn terugkerend en daarmee te automatiseren en bij de inwoner in een KlantcontactCentrum te beleggen. 20% van inkomende verzoeken vereisen nog steeds een specialistische maatwerkbenadering. De oplossingen van Exxellence bieden de flexibiliteit die nodig is ook met die verzoeken om te springen.

Binnengemeentelijke levering BRP-gegevens via DataDistributie:

DataDistributie van Exxellence maakt directe koppeling met alle domeinen in organisaties mogelijk. Iedereen en alle systemen die met gegevens uit het BRP werkten zijn, is altijd up to date. U ziet op de afbeelding hoe de verbindingen ingericht zijn.

Volledig zaakgericht werken:

Alles wat een frontofficemedewerker doet, belandt in een zaak. De afhandeling is gemakkelijk overdraagbaar aan andere medewerkers. Bovendien heeft u een streepje voor met toekomstig gerelateerd klantcontact en voert u gemakkelijk de regie.

Hoogwaardige user experience:

De mogelijkheden van Exxellence zijn eindeloos. De User Experience wordt benadrukt door het prettige, responsieve en eenvoudige ontwerp, dat bovendien uitgebreid continue verbeterd, getest en getoetst wordt.

Open, moderne en veilige architectuur:

Op de architectuurafbeelding ziet u de open en moderne werkwijze van Exxellence tussen front-, mid- en backoffice. Alle toepassingen dragen bij aan de werking van dit systeem. Open, modern en veilig, want de oplossingen van Exxellence zijn responsief in gebruik, geborgen in veiligheid en modulair in samenstelling.

Samen Exxelleren

Onze partners krijgen inspraak in de architectuur en doorontwikkeling. Denkt u bij te kunnen dragen met uw gebruikservaring? Bent u op zoek naar de perfecte balans tussen software en dienstverlening? Kunt u aangeven wat u verwacht van onze software? Heeft u wensen of randvoorwaarden? Neem contact met ons op en denk mee. Dan maken we samen het beste product. Samen Exxelleren, noemen we dat.

Neem contact op

Exxellence.nl maakt gebruik van cookies - Lees hier meer over in ons privacy statement - Verberg deze melding